Avbytare: Carl Odell, Mathias Herrström, Ali Adigüzel och Oliver Espinoza.

Oliver Oliveros ut - Mathias Herrström in 28 min
Carl Odell ut - Oliver Oliveros in 36 min
André Andersson ut - Carl Odell in 86 min

MATCHKOMMENTARER
Så var uppehållet över och höstsäsongen drog igång med hemmamatch mot Svedala, ett Svedala som vi förlorade mot i våras med 4-0 så revanschlusten fanns där. 8 spelare kunde skrivas upp på frånvarolistan med bland annat båda målvakterna Izzettin Adigüzel och Johannes Jönsson. 37-årige Anders Ohlsson blev inringd och Anders har inte spelat fotboll på ett och ett halvt år sedan knäskadan ifjol. Anders började bra där han fick gå ut och boxa bort ett inlägg tidigt. I den 4:e minuten kommer en Svedalaspelare helt fri men Anders Ohlsson gör en fin fotparad och fredar målet. I den 7:e minuten slår Johan Hellström en superb genomskärare till Oliver Wilson som kommer i ett bra läge från vänsterkanten och Oliver skjuter från 16-meterslinjen men målvakten gör en fin fotparad. I den 10:e minuten räddar Anders Ohlsson ett nytt friläge där han rusar ut på en 50/50 boll mot en Svedalaforward och lyckas få iväg bollen. En riktigt trevlig fotbollsmatch under inledningen där båda lagen ville mycket. I den 17:e minuten blir det en kollission mellan Adam Norén och en Svedalaspelare där båda glidtacklar mot varandra men där Adam träffas så illa att han får utgå skadad. Knät blev rejält svullet efter incidenten men vi hoppas att det "bara" är en smäll och inget allvarligare. Lite oro i leden och händelseförloppet från mötet i våras upprepar sig där vi tidigt behöver byta mittback. Carl Odell byts in på yttermittfältet, Patrik Lippe flyttas ner som högerback, Victor Larsson in som mittback och Oliver Wilson flyttas in som central mittfältare. I den 20:e minuten slår Svedala en fin genomskärare och en spelare kommer fri mot den utrusande Anders Ohlsson och Anders slänger sig och försöker rädda men Svedalaspelaren puttar bollen i sidled och kan slå in 0-1. I den 26:e minuten kontrar ÖT Smygehuk blixtsnabb där Oliver Oliveros är på väg att rycka ifrån sistagubben i Svedala men Oliver blir brutalt nersparkad i knähöjd men domaren väljer oförklarligt att fria hela händelsen. Frispark till ÖT Smygehuk och ett gult kort alternativt ett rött kort hade varit på sin plats. I frustration för den uteblivna frisparken/varningen/utvisningen sparkar Johan Hellström ner Svedalaspelaren bakifrån och Svedala får frispark och Johan får regelrätt ett gult kort vilket kanske borde renderat i ett rött kort istället. Tyvärr lite för många felbedömningar från domaren inom loppet av ett par sekunder. Oliver Oliveros byts ut och in kommer Mathias Herrström. På den efterföljande frisparken slår Svedala en fin genomskärare och man kommer fri från vänsterkanten. Anders Ohlsson rusar ut igen och är på avslutet med handen men bollen rullar retfullt in i mål till 0-2 ändå. Sista kvarten av första halvlek spelar Svedala bara av där man rullar runt och kontrollerar förloppet. I den 36:e minuten kommer Oliver Oliveros in igen och ut går Carl Odell. I den 44:e minuten slår Oliver Wilson en lång boll till Johan Hellström som tar ner och tar sig in i straffområdet där han spelar snett bak till Oliver Oliveros som skjuter på volley över. Första halvlek slut med ett 0-2 underläge och vi känner att vi ska försöka kämpa oss tillbaka i matchen och fixa minst en poäng för att hålla avståndet ner till Svedala på kvalplats. Men andra halvlek börjar inte bra. I den 46:e minuten har Svedala en hörna som man nickar i undersidan av ribban. I den 56:e minuten har Svedala en hörna som man nickar i undersidan av ribban. Ytterst nära två gånger om att Svedala stänger matchen. I den 59:e minuten har Johan Hellström en egen soloshow på vänsterkanten där han tar sig förbi tre motståndare och spelar in bollen snett bak mot straffområdeslinjen där Sebastian Lindahl skjuter direkt men en Svedalaspelare kastar sig uppoffrande och får bollen på sig till en hörna. Frågan är om inte Sebastians skott annars gått i mål. I den 70:e minuten slår Svedala bollen förbi en utrusande Anders Ohlsson men Christian Ahlström hinner upp bollen innan mållinjen med en glidtackling. I anfallet efter tar Oliver Oliveros sig in i Svedalas straffområde och han får ett par smällar på fötterna/benskydden men lyckas hålla balansen. Mitt i ett fritt skottögonblick får han en ny spark på benet och domaren blåser och pekar på straffpunkten. Christian Ahlström stegar fram och slår säkert in 1-2. Detta var Christians 4:e seriemål i år. Nu trappas jakten på en kvittering upp och Svedala börjar se ängsliga ut och lämnar över taktpinnen till hemmalaget. I den 75:e minuten vinner Mathias Herrström en nickduell ner mot Oliver Oliveros som släpper bollen på djupet till Sebastian Lindahl som kommer fri från högerkanten och Sebastian placerar elegant in kvitteringen till 2-2 och vilt jubel i hemmalägret. Detta var Sebastians 1:a seriemål i år. Vi kände att vi inte var nöjda där. I den 80:e minuten slår Sebastian Lindahl ett inlägg som Johan Hellström elegant plockar ner och drar iväg ett volleyskott som målvakten gör en idioträddning på. Riktigt nära ett ledningsmål där. Under matchens sista minuter skapar båda lagen några halvchanser till dock utan utdelning så matchen slutar oavgjord 2-2. Stort plus till comebackande målvakten Anders Ohlsson som står för ett par riktigt vassa räddningar och är nästintill chanslös på målen. Stort plus till HELA LAGET som visade stor kämpaglöd och aldrig gav upp vilket resulterade i en poäng! I nästa match väntar Kulladals FF på lördagen den 9:e augusti klockan 15:00 på Kulladals IP.